Retkivinkit

Suunnistuspaikkojen lähistöllä on monia upeita retkikohteita ja paikallisnähtävyyksiä, joissa voi piipahtaa samalla reissulla. Tässä vinkkimme paikkakunnittain.

RUOKOLAHTI

Huuhanranta

Yksi Suomen pisimmistä hiekkarannoista. Matala kahluuranta ja lukuisia nuotiopaikkoja. Noin 50 minuutin ajo Kaakkolammilta.

Kemppilän mylly ja vesiputous

Hieno retkikohde noin 25 minuuttia pohjoiseen Kaakkolammen rasteilta. Hyvät fasiliteetit retkiruokailuun.

Kummakivi

Jos viettää Ruokolahden suunnalla päivää, niin siellähän se on kumma kivikin odottamassa löytäjäänsä. Noin tunnin ajomatka rasteilta Puumalan suuntaan.

Uintipaikkoja

Vuorilampi (tapahtumapaikalla), Rasilan uimaranta (Satamatie, Ruokolahti), Pappilanlahden (Pappilanlahdentie, Ruokolahti). Jälkimmäisten lähistöllä myös Edelfeltin ikuistama kirkonmäki.

TAIPALSAARI

Lämmittelyt Linnavuorella

Matkalla Lappeenrannasta Taipalsaaren rasteille ehtii kiivetä Kuivaketveleen Linnavuorelle katsomaan Saimaata 40 metriä pintaa korkeammalta.

Päihänniemen hiekkaranta ja retkipaikka

Yli kilometrin pituinen hiekkaranta ja retkipaikka noin 15 minuutin automatkan päässä Pakkalan rasteilta.

Vehkataipaleen kanava

1936 rakennettu kanava toimii porttina Pien-Saimaalta Suur-Saimaalle. Matkan varrella rasteilta Päihänniemeen tai Lappeenrantaan.

Pölkkybaari

Legendaarinen ruokapaikka Saimaan äärellä Taipalsaaren kirkolla. Noin vartti rastipaikalta Lappeenrannan suuntaan.

LUUMÄKI

Kotkaniemi

P.E. Svinhufvudin kotimuseo on valitettavasti suljettu Luumäen rastipäivänä tiistaina, mutta on avoinna ke-su historiasta kiinnostuneille.

Taavetin linnoitus

Seikkailullinen linnoitus, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet kuurupiiloon ja varjoja retkiruokailuun.

Salpalinja

Toisen maailmansodan puolustuslinjaan pääsee tutustumaan omatoimisesti ja opastetusti.

Uimarantoja

Kivijärven rannassa vartin päässä rasteilta sijaitsee Lepolan uimaranta (Saarentie 25).

JOUTSENO

Korpikeidas

Aivan Myllymäen suunnistuspaikan vieressä sijaitsee kotieläinmetsä Korpikeidas, joka myy myös tuoretta lohta.

Uimarantoja

Saimaan rantahietikoita löytyy mm. Sappulasta (Sappulantie 27), Hinkanrannasta (Rantatie 540) tai Valkamasta (Valkamanrannantie 89). Ahvenlampi (Hongistontie) tarjoaa kivoja urheilu- ja leikkipaikkoja ja yleensä hivenen lämpimämpää vettä.

LAPPEENRANTA

Pulsan asema

Viehättävä Pulsan asema sijaitsee lappeelaisessa maalaismaisemassa. Kyläteitä pitkin sieltä pääsee 25 minuutissa Pihtarkallion rasteille. Pulsassa kannattaa käydä ennen rasteja, koska torstain rastit ovat ilta-aikaan ja Pulsa sulkeutuu klo 18.

Linnoitus

Lappeenrannan linnoitus on kesäpäivänä hieno paikka ihailla Saimaata, historiaa ja taidetta. Lukuisia kivoja ruokapaikkoja ja hienot mahdollisuudet maisemapiknikkiin. Vieressä myös Hiekkalinna pienimpien vieraiden makuun.

Uimarantoja

Myllysaaren perhepuisto (Ainonkatu), Mattilan uimaranta (urheilukenttä), Korkkitehtaan ranta (Marssitie), ja monia, monia muita.

Kuva: Jukka Kosonen