Kaakkolammen korpimaasto

sunnuntaina 5.7. klo 10-19 (20)

Koukkaathan Kaakkolammelle MM-katsastusmaastoihin!

Kaakkolammen upea korpimaasto sijaitsee Kemppilän Suurisuon kupeessa. Alue tarjoaa niin fyysistä kuin suunnistuksellistakin haastetta, joten vauhdikkaan matkanteon lisäksi täytyy muistaa myös huolellinen suunnistus.

Maasto on vaihtelevaa ja paikoitellen pienipiirteistä. Alueelta löytyy niin hyväkulkuista kangasmetsää ja avokalliomaastoa kuin raskaspohjaista korpimetsää. Maastossa on myös suota ja ojia. Kyseiset ojat ovat melko leveitä ja turvereunaisia, joten voi olla että askeleen pituutta pitää hiukan pidentää yli päästäkseen.

Näkyvyys maastossa on hyvä, joten radan varrella kannattaa muistaa välillä nostaa katsetta kartasta vähän ylemmäs ja katsella kauempanakin olevia maastokohteita. Voi kuitenkin olla, että löydät myös seutukunnan parhaat kantarellipaikat, jos pidät katseen alaviistossa.  

Kartalla on käyty suunnistuksen MM-katsastuskilpailu vuonna 2016 sekä kansalliset suunnistuskilpailut samana vuonna. Lisäksi alueella on järjestetty kuntosuunnistustapahtumia.

Kaakkolammen kuntosuunnistustapahtumassa on mahdollista valita itselleen sopiva vaihtoehto neljästä eri mittaisesta ja erilaisia suunnistushaasteita tarjoavasta radasta. Ratavalikoiman lyhin ja helpoin rata sopii hyvin aloittelevalle suunnistajalle kun taas pisin rata tarjoaa mm. pitkiä rastivälejä ja tarkkaa suunnistusta. Kartta on Jarmo Tonderin käsialaa ja radat Heikki Husun.

Pysäköinti tapahtumapaikalla on tienvarsipysäköinti ja kävelymatkaa lähtöpaikalle 200m – 1,5km. Tapahtumapaikalta löytyy myös WC.

Kisan jälkihien voi käydä huuhtomassa merkityllä paikalla viereisessä Vuorilammessa. Jos paluumatkasi käy Imatran suuntaan, löytyy matkan varrelta mm. Rasilan (Satamatie, Ruokolahti) ja Pappilanlahden uimarannat (Pappilanlahdentie, Ruokolahti). 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *