Pakkalan rantakalliot

Tule Pakkalaan ja käytä koko päivä Saimaan rannoilla!

Pakkalan kartta on Saimaan rantaviivaa lähellä oleva hieno maastoalue. Se sisältää hyväkulkuista kangasmaastoa ja komeita Saimaan rantakallioita. Kalliot ovat osittain pienipiirteisiä ja tarjoavat mukavia haasteita suunnistajalle. Alueella on runsaasti kesämökkejä, joiden pihapiiri tulee suunnistaessa jättää rauhaan.

Jos Taipalsaarella oleva Pakkalankankaan alue on suunnistajan paratiisi, on sen lähiympäristö myös mainio paikka kesäpäivän viettoon. Päihänniemen hiekkaranta, Vehkataipaleen kanava, Linnavuoren maisemat tai Pölkkybaarin pitsat täydentävät mukavasti suunnistuselämystä.

Saimaan rantojen kierto Pakkalan kylän kautta onnistuu Lappeenrannasta vaikka pyörällä, kun varaa päivän aikaa. Kuntoa jos riittää, voi Saimaan rastiviikolla pysähtyä Pakkalan kylällä ja käydä rykäisemässä Raja-Karjalan suunnistajien #maanantairastit. 

Reitin Lappeenrannasta Toijaan ja Pakkalaan voi kiertää joko myötä- tai vastapäivään.